Kambodja och Vietnam


Nu var det ett bra tag sen jag hörde av mig här! Jag vill än en gång tipsa om vår gemensamma reseblogg, http://nouw.com/ettryggsacksaventyr, där vi uppdaterar regelbundet om hela resan. Så kika in där också!

Just nu befinner vi oss i Mui Ne, Vietnam. Vi checkade in på ett nytt hostel idag som ligger precis vid stranden, det känns väldigt mysigt och fräscht med tanke på hur billigt det var! Bilderna som ni ser ovan är tagna från en stentrappa från hostellet som sluttar direkt ut i havet. Idag var det helt otroliga vågor så vi höll oss uppe i solstolarna istället! Mui Ne är känt för att vara en surfstad och det har varit vågor varje dag sedan vi kom hit, så det kommer antagligen hålla i sig.

För att sammanfatta vad vi gjort sedan jag skrev senast: vi stannade på Koh Chang (Thailand) i ungefär en vecka, där drog vi tyvärr på oss matförgiftning och blev sängliggande några dagar. Det var verkligen inget roligt! Sen har vi varit i Kambodja där vi har sett mängder av tempel. I Kambodja finns en tempelstad som heter Angkor, och vi hyrde en tuktuk-förare som körde runt oss bland alla tempel i tre hela dagar. Det fanns så mycket att se!


Vi besökte också Elephant Valley Project i Sen Monorom. Det är en organisation som tar emot hårt arbetande tillfångatagna elefanter för att ge dem en fristad och låta dem leva naturligt igen för resten av sina liv. Där fick vi vandra med elefanterna i deras naturliga miljö i djungeln och gjorde volontärarbete på anläggningen. Vi var där i två dagar. Det var så otroligt häftigt att få se elefanter!! Den andra dagen fick vi till och med klappa en, så häftig känsla 💕


Den 1 februari åkte vi till Vietnam, till Ho Chi Minh City (Saigon) som är Vietnams största stad. Det var verkligen skillnad mot Kambodja som är lite skitigt och känns litet. När vi kom till Saigon blev det en chock, det är en riktig storstad med skyskrapor, neonbelysning och massor fina affärer. Där kunde vi också fika för första gången för där hade dom caféer! Så det gjorde vi flera gånger, haha. Och nu befinner vi oss som sagt i Mui Ne, där vi kommer spendera några dagar med lite sol och bad innan vi drar vidare!