20e maj 2015

Imorse var jag först uppe tidigt (strax efter sex) med Simon som skulle till jobbet, men jag gick och la mig direkt igen och sov några timmar till. Sen började jag dagen med en riktigt lång och mysig frukost, jag tog mig tid att göra ägg, paprikamackor och smoothies och sånt. Supergott! Nu ska jag bara ta det lugnt här hemma tills det är dags för mig att åka till jobbet.
 
Igår var förresten min stackars mobil med om en hemsk olycka: den ramlade ur min jeansficka när jag var på väg till bussen och åkte kana på gruset med skärmen först. Usch! Så tråkigt när den bara är några veckor gammal ju. Så nu är det några hack och repor i skärmen! Jag har nog förresten helt glömt att berätta här på bloggen att jag köpt en ny mobil, haha... Det är i alla fall en Sony Xperia Z3 Compact! Min förra mobil var ju några år gammal och dog så fort jag använde den, så ett tag var jag i princip utan mobil. Enda gången den gick att använda var när laddaren satt i, så ett tag gick jag runt med en bärbar laddare i mobilen hela tiden, haha. Så det var verkligen dags för en ny!
 

19e maj 2015


Här sitter jag och försöker få lite kärlek från Myra! Hon gick ganska direkt efter de här bilderna haha, det var inte så uppskattat. Just nu är jag i alla fall hemma, för tisdagar är min lediga dag! Jag har dock inte varit helledig idag, vi hade ett möte med jobbet i morse mellan 8-10 men förutom det så hade jag inte måsten idag. Himla skönt! Så nu har jag tittat ikapp på alla avsnitt av Ex on the beach som jag missat, och nu funderar jag på om jag skulle ge mig ut och springa eller om jag är för lat idag.
 
Jag har jobbat varje dag sen sist jag bloggade, så jag har inte direkt gjort något speciellt utöver det. Jag och Simon träffade Asmaa, Tsungai, Ivan och Artjom i onsdags och gick på Open mic på Platens, i söndags firade vi Simons mamma som fyllt år och igår satt jag och lyssnade lite på när Simon repade med sitt band. Några bra dagar helt enkelt!

Riddarspelen på Ekenäs slott

I söndags var både Simon och jag lediga, så jag bestämde mig för att ta med honom på lite äventyr! Han har tidigare pratat om att han länge velat gå på medeltidshelgen på Ekenäs slott men aldrig kommit iväg, så när den var nu i helgen bestämde jag mig för att vi skulle åka på den båda två. Det blev en jättehärlig dag! Vi gick runt på medeltidsmarknaden, provade på bågskytte, kände på svärd, klappade hästar och oxar, slogs med skumgummisvärd och gick på slottsvandring. Det var supermysigt, så himla värt!
 
Vi åkte dit strax efter tio när de öppnade och stannade kvar till fyra ungefär. Klockan två började riddarspelen, som var jätteroliga att titta på! Det var tornering och lite akrobatisk uppvisning. Himla häftigt! Regnet kom och gick hela dagen, men vi hade både paraply och regnjacka så det gick bra ändå.
 
Vid ingången stod musikanter och spelade tidsenlig musik.
 
Oxarna! De var så galet stora, deras mankhöjd var lika hög som mig, haha.
 
Simon skjuter med båge! Han fick tre av tre träffar, medans jag bara träffade en (som var när instruktören höll i mina armar åt mig, haha)
 
Riddarspelen! Det var helt galet mycket folk, men så himla häftigt att se
 
 
Vi är redan taggade på att åka nästa år igen! ♥