Weekend i Oslo

I helgen åkte jag, Simon och Evve till Oslo för att hälsa på Jessi och Helena! De har ju bott där i nästan ett år nu, sedan januari, och vi har inte hälsat på en enda gång. Skäms! Så det var verkligen på tiden, och jag är glad att vi åkte! Det var så himla kul att få se hur de bor och vilka storstadstjejer det har blivit av dem, haha.
 
Vi valde ju tyvärr den sämsta helgen att åka på eftersom det drog in en storm och massor tåg blev inställda. Vi kunde åka tåg en bit på vägen, men fick sen byta till ersättningsbuss från Hallstad till Oslo. Det var riktigt segt eftersom vi inte kunde sitta bredvid varandra och resan tog lite längre tid än väntat. Men till slut kom vi fram!
 
 
Vi var framme strax innan fem på eftermiddagen, så vi gick direkt till Helena och Jessis lägenhet och lämnade våra grejer och fixade oss. Sen gick vi ut och åt mexikanskt, supergott! Efter middagen gick vi vidare till en annan restaurang och drack drinkar och åt efterrätt. En riktigt trevlig kväll!
 
På lördagen gick vi upp tidigt för att hinna med en riktig turistdag i Oslo med Helena och Jessi som guider. Här besöker vi Operahuset ↓
 
Det var ju som sagt storm i helgen så det blåste ordentligt, haha...
 
Sen gick vi vidare till en fästning!
 
Vi gick förbi ett stall där någon form av polishäst tränade i ett ridhus så Evve var såklart tvungen att titta in. Simon hjälpte till!
 
Vi gick igenom en mysig julmarknad, min första i år!
 
Sen besökte vi slottet..
 
...och såg vakterna!
 
När vi gick hem gick vi förbi ännu en julmarknad. Supermysigt!
 
 
Vi gick in i någon form av spelbutik och fick måla figurer från ett spel, haha. Alla gick verkligen in för det och vi stod superkoncentrerade och pillade på våra små gubbar!
 
 
På kvällen gick vi ut och åt på en thailändsk restaurang där inredningen skulle påminna om en thailändsk strand. Supermysigt, och lite uppvärmning inför vår Asienresa! Haha. Jag tog tyvärr inga bilder under kvällen förutom den här på våra desserter. Så goda!
 
Haha förlåt Evve, men gullig bild!
 
På söndagen sov vi lite för länge och fick inte så mycket tid innan tåget skulle gå vid 13.45. Men vi hann i alla fall gå till en mathall och kika lite! För att koma dit gick vi igenom en loppmarknad i ett område med massor graffitti på väggarna, både snygg och ful haha. Vi hade tänkt köpa lunch att laga hemma i lägenheten, men helt plötsligt hade vi ingen tid alls kvar och åt lunch i mathallen istället. Sen svängde vi bara förbi lägenheten och hämtade våra väskor och gick till tågstationen! Hemresan gick utan problem, bara att tågen fick köra långsammare på grund av stormen. Men som tur var hade vi så lång väntetid mellan alla våra tågbyten att vi hann med alla utan problem!
 
Kort och gott: den bästa helgen på länge, det var så himla kul att äntligen få se hur Helena och Jessi har det i Oslo! Och om bara 11 dagar flyttar de hem till Sverige igen ♥ Äntligen!