BikBok wanties

 
 
Här är tre av mina wanties från BikBok just nu! En hoodie med collegetryck, ett linne med pärlor och strass längs med urringningen och en body med spets och dragkedja i ryggen. Så fina saker! Linnet har jag dock inte hunnit prova, men på bild ser det riktigt fint ut. Och jag älskar både färgen och trycket på hoodien! Dock har jag för mig att modellen var ganska kort i ärmarna, men jag ska snart in på BikBok och prova den igen för den ser så mysig ut, haha.
 
Och bodyn har jag ju pratat om förut, såhär ser den ut på mig ↓ Jag gillar den verkligen! Men den känns lite som ett onödigt köp, jag vet inte riktigt när jag skulle använda den... Men den är snygg, och annorlunda!
 

Nollningen igår

Okej, först och främst, några undrade vad nollning ens är, och jag tänkte inte ens på att det finns dom som inte vet vad det är, haha. Det är väldigt stort här i Linköping, men det kanske det inte är i andra städer. Nollning var från början en universitetsgrej, men nu finns det på gymnasiet också. Treorna ordnar fester och lekar på stan för "nollorna", alltså elever som precis har börjat ettan på gymnasiet. Nollningen ska väl egentligen gå ut på att nollorna ska få bra sammanhållning i sin nya klass och lära känna varandra, men ja... Det kan också gå ut på att treorna super ner nollorna och förnedrar dem.
 
Och igår var det alltså dags för min skolas nollning! Jag har ju precis börjat trean på min nya skola och tänkte gå för att lära känna lite folk i min egen klass, och vara där som en "snäll" trea/fadder eftersom jag misstänkte att de flesta inte skulle vara så snälla. Jag åkte ner till stan och träffade de andra runt sju ungefär, och så gick vi (treor och ettor/nollor) till en fotbollsplan där vi skulle leka lekar! Det var typ en halvtimmes promenad och det ösregnade, det var det värsta regnet jag varit med om på länge, haha. Vattnet forsade fram på gatorna och det var inte ens värt att hoppa mellan vattenpölarna för hela gatan var översvämmad, haha.
 
Hur som helst, vi kom fram till fotbollsplanen och började med lekarna. Jag tyckte dock redan från början att det var alldeles för grovt, bland annat kastade treorna mat och öl på nollorna fast de inte gjort något och sånt jag kan verkligen inte stå för. Så jag spenderade nästan hela kvällen med att ta hand om ettor som mådde dåligt och inte ville delta, och jag förstår dem verkligen fullt ut för jag hade själv aldrig velat göra sådant som treorna sa åt dem att göra. Självklart hade några nollor verkligen kul (dock tror jag inte att en enda av dem som hade kul var nykter), men jag tog som sagt hand om några som inte ville vara med och gick in med dem i ett hus där vi satte igång element så att de kunde värma sig och sen stod vi med dem så att de inte behövde vara med på något de inte ville göra.
 
Jag går inte in på alla detaljer, men vid tio skulle vi gå från fotbollsplanen tillbaka till stan och då passade jag på att gå till min buss som var i närheten och åkte hem. Det hade som sagt ösregnat hela dagen och jag tyckte inte att det var kul, så jag åkte hem! Tjejerna som jag "tagit hand om" hade jag tappat bort också, men jag hoppas de mådde bra resten av kvällen, det fanns fler treor som var som jag (som tyckte att nollningen var för grov och tog hand om dem som inte ville vara med) så förhoppningsvis hittade de några snälla treor att gå med.
 
Nej usch, stundtals mådde jag verkligen dåligt av nollningen och jag var ju ändå inte en av nollorna som blev utsatta. Jag kan för övrigt säga att jag aldrig gick på min egen nollning, det är inget för mig. Men ja, jag ville som sagt vara med som en snäll trea, jag hade själv uppskattat att det fanns snälla treor att gå till om jag hade blivit nollad. Och de tjejer som jag hjälpte uppskattade det verkligen, så det kändes jättebra att jag var där!
 
Men alltså nej, jag tycket att nollningen i Linköping oftast är helt spårad och det känns som att nollningen är mer för treornas skull än ettornas, det är liksom treorna som har kul medan nollorna blir utskämda och förnedrade. Så är det kanske inte på alla nollningar, men så var det på våran och det sög. Jag är i alla fall stolt över mig själv för att jag kan stå för vad jag tycker och att jag kan skilja på rätt och fel, vilket är mycket mer än vad jag kan säga om vissa treor som var med på nollningen igår.

GleeIdag har jag typ inte ork till att göra någonting, så jag har gosat ihop mig i soffan och börjat titta på Glee! Och ja, jag planerar nog att stanna här hela eftermiddagen, hihi. Man måste få ha riktiga "göra ingenting på hela dagen"-dagar, och jag älskar dom! ♥